Et nytt år står for døren og for oss betyr det to ting: Nye og spennende muligheter, og samtidig fortsette å dyrke vår lidenskap for mat slik vi alltid har gjort.

Her er noe av det som skjer som vi syns er ekstra spennende, nemlig at to av våre samarbeidspartnere skal delta på Grune Woche i Berlin, en av verdens største mat- og landbruksmesser. Vi er stolte av at Gården på Svartskog og Smaalensgås blitt valgt til å representere Norge. Felloni Spekehus har ut i fra deres gode råvarer laget noen av produktene som skal presenteres og serveres på messen. Disse to respekterer naturen og gir oss smak og kvalitet og til sammen har vi et stort engasjement. Råvarene det dreier seg om her er utegriser av typen mangalitsa og den norske gåsearten Smaalensgås fra Østfold.

Grüne Woche, "den grønne uken", handler om råvarene og hvor viktige de er for oss. Landbruk og matproduksjon er blitt et omstridt tema, i Norge som i resten av verden. Folk er blitt mer interesserte i råvarenes opprinnelse, det debatteres om matbutikkenes hyller som fylles opp av tvilsomme ferdigprodukter og industrimat. Vi er blitt mer og mer glad i kortreist mat. Bare uttrykket «kortreist» er blitt en positiv anførsel når vi beskriver en råvares opprinnelse.

Vi i Felloni spekehus har et sterkt instinkt for råvarer og kvalitet, som selv den mest kresne kunde kan gå god for. Vi er stolte av at disse produktene er tilgjengelige på messen, og når du setter tennene i våre spekeprodukter så tenk på at dette er mat som er laget etter gode gammeldagse prinsipper, nemlig at dyrene har hatt lange og gode liv, fått godt fôr og er blitt behandlet med respekt. Slik at hvis en kunde spør om kjøttets opprinnelse, så kan vi med stolthet fortelle om hele prosessen rundt våre produkter.

Midt i det frodige Tyskland som er dekket av et lappeteppe med landbruk, er våre samarbeidspartnere på plass for å skryte av sine dyr og råvarer. Og i en tid hvor kjøttspising har blitt noe man helst skal gjøre sjeldnere, hvorfor ikke spise skikkelig kjøtt, istedet for å kjøpe en rimeligere, men på langt nær så god, industriell kjøttvare. En godt lagret spekeskinke eller en knasende god salsiccia er smaken du har ventet på.

Messen Grüne Woche er i januar, og hvis man skal til Berlin en gang i løpet av året, så er dette kanskje den beste tiden å dra.

Du kan lese mer om Grüne Woche på disse nettsidene:http://www.innovasjonnorge.no/…/internationale-…/utstillere/

Smakfulle nyttårshilsener fra Felloni Spekehus!