Den italienske matkulturen og smakfullt svinekjøtt er grunnlaget for produktene fra Felloni Spekehus. Vår produktportefølje består av ferske pølser og spekevarer som: Salami (spekepølser), Prosciutto (skinke), Guanciale (kjaker), Capocollo (nakke), Nduja (smørbar spekepølse). Spekemat kan nytes til mange retter: Pastaretter, salater, forretter - eller bare på brødskiven.

Speking er en modningsprosess i kjøtt. Elementene luft, vann, salting, røking - og tid, benyttes i ulike kombinasjoner for å gi kjøttet den ønskede smak og konsistens. Balansen mellom grad av modning, krydder og styrke gir hver spekevare sin helt unike smak. Speking har sin opprinnelse i fortidens behov for å gi kjøtt god holdbarhet uten frysing. Nå gjør vi det for smaksopplevelser som bare speking kan gi oss.

 
 
 
 

For at du skal kunne velge favoritter etter din smak, bruker vi tre klokkediagrammer for å vise hvor modent produktet er, balansen i smaken mellom søtt og salt, samt styrke i krydder.  Slik kan du finne rett spekevare, enten du skal bruke den i matlaging eller nyte den til en god vin.

 

Andreas lærte seg å lage spekemat av sin familie i Roma og kunnskapen tok han med seg til Norge. Gjennom produktene i Felloni Spekehus AS føres den italienske arven videre. Det første produksjonslokalet ble åpnet sommeren 2015 på Årnes. I november 2019 flyttet produksjonen inn i større og mer moderne lokaler på Skedsmokorset, der den tradisjonelle håndverkskunnskapen kombineres med moderne fasiliteter for å sikre varene høy kvalitet og autentisk smak.

“Vår misjon er å lage spekevarer til matentusiaster og alle som ønsker en ekte italiensk matopplevelse”.