Salsiccia (fersk italiensk krydderpølse) er en allsidig råvare som kan tilberedes på mange forskjellige måter og er en viktig ingrediens i en rekke italienske oppskrifter.

Tilberede salsiccia på stekeplaten:

Dette må være den enkleste måten å tilberede salsiccia i ditt eget kjøkken. Allikevel er det et par tips som kan komme godt med. Begynn med å stikke noen få hull i skinnet (gjerne med en vanlig spisegaffel). Stek deretter pølsene på middels varme i 12-15 minutter og husk å snu på dem slik at de ikke brenner seg. Det skal ikke brukes olje eller smør og det er viktig at pannen allerede er varm når du legger på pølsene. NB: kjøttet må gjennomstekes.

Tilbrede salsiccia på grillen:

Dette er kanskje den beste måten å steke salsiccia. Her vil steketiden variere avhengig av temperaturen på grillen. For å unngå at de sprekker under steking er det lurt å steke dem i panne med litt vann i et minutt før grilling slik at skinnet blir mer elastisk. I Italia er det noen som foretrekker å skjære pølsene på langs men de kan også legges hele på risten.

Tilberede salsiccia i ovnen:

Begynn med å smøre inn en langpanne med litt olivenolje. I likhet med den første varianten anbefales det her å stikke hull i skinnet. Stek pølsene midt i ovnen på 200 grader. Når det har gått ca. 15 minutter og salsicciaen har fått en jevn og gylden farge kan du eventuelt ta dem ut for å tilsette litt vin og ferske urter før de stekes ferdig (ca. 15 minutter til). NB: følg med og snu pølsene et par ganger slik at de ikke brenner seg på den ene siden.

Tilberede salsiccia i saus (på italiensk vis):

Dersom du skal benytte løk og/eller hvitløk i sausen begynner du med å varme dette i en panne/kasserolle med litt olje (siden pølsene allerede inneholder fett så er det viktig å ikke overdrive her). Vi anbefaler å fjerne skinnet på pølsene før steking men de kan alternativt kuttes opp i biter hvis det foretrekkes. Tilsett salsiccia og andre eventuelle ingredienser før du lar det hele steke på lav til middels varme i 5-10 minutter, på denne måten vil mer av den gode smaken trekkes ut av råvarene. Hell deretter i hakkede tomater eller fløte (avhengig av sausen du ønsker å lage).

I utgangspunktet er det bare fantasien som setter grenser for hvordan denne fantastiske råvaren kan benyttes i forskjellige retter. Du kan generelt bruke salsiccia som et smakfullt alternativ til vanlig kjøttdeig. For mer inspirasjon og oppskrifter se på våre oppskrifter