Denne gangen har vi gått videre inn i smaksuniverset av variasjoner og nytenkning innen salami. Dette er et resultat av et godt samarbeid med Bygdø Gartneriet på Bygdøy.

I salamien som vi sammen har utviklet har vi våget å tilsette litt av skogens smaker og aromaer. Når du får en bit av salamien vil du kjenne et hint av barnål. Det kan høres litt rart ut, men tenk bare på lukten av grankvister og furukvister. Den er jo fyldig og helt unik tenkte vi!

Nå er det første partiet med pølser modne og klare for prøvesmaking. Jeg måtte invitere et par matfrelste venner på litt salami. Du kan kalle det et testpanel. De spør seg, om hva det er som smaker litt distinkt som de ikke klarer å plassere. Jeg ber dem tenke på skog og trær. Ja, da gikk det opp for dem at selve krydderet er barnåler. En slags mild bitter og fyldig ettersmak. Ikke for dominerende, bare høflig og elegant.

Felloni Spekehus fortsetter å utforske spekeverdenen med lekenhet, kunnskap og med riktig samarbeid. Det er to varianter av denne salamien. Varianten som kan kjøpes på Bygdø Gartneriet er debio økologisk og grisene kommer fra Folkemuseet på Bygdøy. Besøk Bygdø Gartneriet har å handle den økologiske versjonen av salamien. Den andre versjonen, fra kovensjonell produksjon, kan snart kjøpes på vår hjemmeside eller i våre andre salgskanaler som Reko-ringen.