Her er nok en måte å anvende Felloni Spekehus sine salsicciaer på. Gratengen er en enkel og hverdagsslig rett i Norge, men opphavet, eller i hvert fall ordet «gratin» er fransk. Det er opp til en selv hva man vil basere sin grateng på. Her har vi fått salsicciaen skåret i biter på tvers sammen med brokkolien, en smakfull og fyldig grønnsak, med de saftige toppene som bærer smaken fra salsicciaen. Med andre ord, dette er en middag man ikke trenger mye tilbehør til.

Felloni spekehus sine salsicciaer kan brukes på samme måte som de norske kjøttpølsene, selv om de er grovere, det gir jo bare mer smak og substans. Med sin italienske aksent vil de berike din hverdag med sin rause mengde kjøtt og smak. Denne salsicciaen har et hint av fennikel, som gir den bittelille ekstra toppen på smaken.

Oppskriften er som følger:

Ingredienser:

400 g brokkoli kuttet i mindre buketter, 250 g salsiccia -fersk pølse, 50 g revet gulost, 1 fedd hvitløk, grønnsaksbuljong, grovmalte brødsmuler eller strøssel, litt chili, extra virgin olivenolje.

Tilberedning:

Kok brokkolien i saltet vann til de er møre. Stek et fedd hvitløk i en stekepanne med to spiseskjeer olivenolje. Tilsett fersk chili og la det surre på svak varme i ca. 2 minutter. Fjern hvitløken og cillien fra stekepannen og surr brokkolien og den ferske pølsen på høy varme. Bland brokkolien og salsicciaen i en bolle sammen med gulosten. Hell blandingen i en ildfast

form og dryss over med brødsmuler og litt olje. Hell en til to kopper grønnsaksbuljong på toppen og stek i forvarmet ovn med grill til 200 ° C i 15 minutter eller til det har dannet seg en gylden skorpe.

Server med en salat eller noe brød ved siden av. En deilig og ujålete rett med smak av kjøtt, krydder og brokkoli. Fungerer fint som en rett man kan ta med til sommerfestenes koldtbord og buffeter.

Buon appetito - Velbekomme!

PicMonkey_Collage2 (1).jpg