Nordmenn spiser sikkert kilometervis med pølser i året. Og det heller oftest mot wiener eller grill. Men nå har pølsearenaen blitt utvidet til nytte for alle. Italienske pølser kalt salsiccia er grovkvernede og et fyldig alternativ med bare kjøtt og krydder. Uten å overdrive med krydder og salt skal de heller heve smaken av kjøttet som er i de forskjellige typene, opp til 96%.

Salsiccia er en rimelig og folkelig pølse som i all ydmykhet kan brukes til så mangt. Den er på ingen måte tilsatt noe juksefyll og lages etter tradisjoner. Den er så ekte og ærlig som en pølse kan få bli. En direkte smak av svinekjøtt og krydder tar hverdagen til nye høyder. Felloni Spekehus produkter er jo laget på norske råvarer, og det er ikke importert mat med andre ord.

Salsiccia classica med sin fennikel smak er en frisk type i salsiccia familien som gjerne brukes til pastasausen. Her kommer oppskriften på en enkel og utsøkt pastarett som tar oss til direkte til Italia, helt uten gastronomiske mellomlandinger. Det blir ingen lang handleliste på denne retten da den består av kun seks ingredienser. Dette er med andre ord enkelt og lekkert!

Invitér en venn, fremmed, kjæreste eller noen du føler du må imponere med at du nå er på den riktige siden av italiensk matkultur. Denne retten krever jo lite tid, så man trenger ikke å lage maten før gjesten har kommet en gang. For to personer trenger du: Ingredienser: 200 gr. pasta penne rigate, 120 gr salsiccia fersk pølse, 125 gr. fløte, 50 gram. parmesan, ½ liten løk, 2 ss extra virgin olivenolje, salt.

Tilberedning: Finhakk løken og stek på svak varme i ca. 5 min. Fjern pølsekjøttet fra skinnet siden den trengs ikke videre og kan kastes. Pølsefyllet stekes med løken. Etter hvert kan fløten tilsettes, etterfulgt av halvparten av den revne parmesanen. Se hvordan ingrediensene danser i pannen og duften av fennikel, svin og fløte kommer opp.

Når sausen har fått en fin tykkelse kokes pastaen ved siden av. Bruk den pastaen du selv foretrekker, selv om man opprinnelig bruker penne rigate (rørformet pasta) til denne retten. La pastaen koke de to siste minuttene i sausen og strø til slutt over resten av parmesanen. Så er det bare å nyte den fyldige, dype og gode smaken av pastaen som slynger seg så smidig rundt gaffelen. Dette blir garantert suksess.

Buon Appetito!

PicMonkey_Collage_Red_Sausage.jpg