Pappardelle alla Boscaiola er en matrett fra Appeninene, fjellkjeden som ligger sentralt i Italia. Om høsten finnes det et skattekammer med deilig steinsopp som kommer i skogene i det fuktige og lune klimaet. Pappardelle alla Boscaiola med steinsopp, erter og pølser er en smakfull pastarett, en av klassikerne på middagsbordet om høsten. Kremet, lun og med en elegant soppsmak. Når man i Italia serverer en finere middag på søndager om høsten er ofte pastaretten laget på sesongbaserte råvarer. Om høsten er sopp noe av det beste man har til pastaen. Denne retten er en tidløs klassiker som har gledet og alltid kommer til å glede venner og familie.

Denne retten er kraftig på smak og har en konsistens av fløte. Soppen er stuet og rørt inn sammen med pastaen.

Ingredienser for 4 personer:

  • Steinsopp 100 gram

  • 200 gram salsiccia

  • 400 gram pappardelle La Piersante

  • erter 50 gram

  • Et helt fedd hvitløk

  • Extra jomfru olivenolje

  • 1,5 dl fløte

  • En bunt persille

  • litt svart pepper

Tilbereding:

Vask steinsopp forsiktig og brun den i en panne med olivenolje og hvitløk, la det koke til vesken fra soppen har piplet ut. Tilsett fløten og erter. Når det har kokt, ta ut hvitløken og tilsett salsiccia, ta ut fyllet av pølsen og ikke bruk skinnet. Hakk pølsen i mindre biter og la alt sammen koke i noen minutter. Legg dette til side når pølsene er gjennomstekte.

Kok pastaen, ta av vannet og rør pastaen inn med sausen. Tilsett persille. Det er viktig at sausen holder seg kremete, men blir det for tørt, tilsett litt av kokevannet eller melk.

0D8A5929a.jpg