Pasta alla Gricia er kongen over alle pasta i Roma og omegn. Gricia (også kalt hvit Amatriciana) er en tradisjonell pastarett fra Lazio regionen. Den består av få ingredienser og er meget enkel å tilberede men hvis du ønsker å oppleve den autentiske smaken er det viktig å bruke riktig råvarer. Stjerne-ingrediensen i Pasta alla Gricia er Guanciale, dette er speket svinenakke som er modnet på italiensk tradisjonelt vis. Dette smakfulle produktet bestående av kompakte lag med kjøtt og fett hever denne enkle retten til en sann kulinarisk opplevelse.

2020-11-08-051041239.jpg


Slik lager du Pasta alla Gricia:

Ingredienser for 4 porsjoner:

- Guanciale 160g

- Fersk Spagetti (eller rigatoni) 440g

- Pecorino Romano (ost) 60g

-Pepe

Tilberedning:

1. Begynn med å sette på en stor kjele med vann for å koke pastaen og riv osten slik at du har det klart.

2. Skjær guancialen i tykke skiver (ca. 1cm), fjern svoren og kutt opp kjøttet i strimler (ca 0.5 cm bredde). Guancialen skal legges i en varm stekepanne uten å tilsette olje. La kjøttet frese på medium varme til det blir gyllent og sprøtt (pass på å ikke brenne det).

3. Vannet bør nærme seg kokepunktet, husk å tilsette salt før du heller i pastaen. Hell litt av kokevannet i stekepannen med kjøttet 1-2 minutter før pastaen er ferdig. Dette er for å tilføre litt stivelse til sausen.

4 Hell pastaen i stekepannen med sausen og steke alt i 1-2 minutter. Fjern stekepannen fra varmen og hell i osten som er ferdig revet og smaksett med masse nykvernet pepper.

Buon Appetito

2020-11-08-050803919.jpg