Oppskriften kyllingrull med Capocollo ble lagd i forbindelse med en workshop organisert i regi av DnB for deres kjøkken team og bildene ble tatt i den anledningen.

5.jpeg
235E6542-B751-4845-A015-D5CC40A69D2E_1_201_a.jpeg
6.jpeg
7.jpeg

Oppskriften er direkte inspirert av Saltimbocca alla romana, en rett som er typisk for Lazio-regionen, hvor byen Roma ligger. Navnet "Saltimbocca" betyr bokstavelig talt - hopp i munnen din - man mener at retten er så appetittvekkende at den vil hoppe inn i munnen din.
I den tradisjonelle Saltimbocca alla romana-oppskriften bruker man imidlertid alltid kalvekjøtt, prosciutto, salvie og hvitvin og smør til sausen. Variasjoner av denne retten blir blir ofte sett i trattoriaer selv i Italia med kylling eller svinekjøtt i stedet for kalvekjøtt, og andre typer spekemat enn prosciutto. Vi har lagd vår variant med kyllinglår uten bein og Capocollo.

Ingredienser for 3 personer:

  • 3 kyllinglår uten bein

  • 3 paprika

  • Felloni Spekehus Capocollo 90g

  • Felloni Spekehus Nduja 120g

  • Ost som er fin å smelte

  • Mel

  • 40g smør

  • fine blader salvie

1. Legg Kyllinglår på et skjærebrett, krydre begge sidene med salt og pepper. På den ene siden legger du to eller tre skiver med Capocollo og litt ost. Deretter ruller du alt, knyter det sammen med hyssing og til slutt vender du kyllingsrullen godt i mel. .

2. Varm en stor stekepanne på middels varme, tilsett 40 g smør sammen med noen fine salvieblader .

3. Legg kyllingsrullen ned på pannen og stek til de er brune på begge sidene. Sett på lokk og la kyllingrullen gjennomstekes.

4. Sett Nduja, litt oliven olje og paprika skåret i strimler i en egen stekepanne og la det steke med lokk til paprikaen er myk nok og Ndujaen har smeltet helt.

6. Nå kan du servere kyllingrullen med paprika salat som har fått en deilig pikant smak av Nduja

Buon Appetito!

Bilder: André Erni

8.jpg