felloni-50.jpg

Spaghetti alla Carbonara

Carbonara har få gode ingredienser og krever riktig timing for at man skal oppnå et resultat som er verdig et romersk trattoria. Carbonara har romersk opprinnelse, og det finnes neppe en tradisjonell trattoria i Roma som ikke serverer denne fantastiske pastaen basert på eggplomme-guanciale-pecorino treenigheten. I den ekte oppskriften vil du ikke se hvitløk, fløte eller persille, men det kommer du nok ikke til å savne heller.

Du trenger følgende ingredienser for en porsjon for 4:

  • 9-10 eggeplomme

  • 480gr spaghetti La Piersante

  • 9-10ss pecorino finrevet (eller parmesan)

  • 110-145gr guanciale fra Felloni Spekehus (tommelfingerregel: Guanciale bør være 1/3 til 1/4 av vekten til pastaen)

  • 5ss ekstra jomfru olivenolje

  • Salt og mye nykvernet svart pepper!

Pisk eggeplommene sammen med pecorino, tilsett salt og rikelig med nykvernet pepper. Pecorinoen må raspes på den fineste siden av rivjernet slik at den blir luftigere og sammen med eggeplommeme lages det enn mer kremete saus. Skjær guanciale fra Felloni Spekehus i strimler og brun det i en stekepanne med olivenolje. Bruk en skje ekstra jomfru olivenolje per person og pass på at guancialen forblir myk og gjennomsiktig i fettet og fjern deretter stekepannen fra varmen.

Kok spaghettien al dente i rikelig med saltet vann. Bland spaghettien i stekepannen med guancialen. Spaghettien blandes etter dette sammen med egg-pecorinoblandingen. Rør godt sammen og hell tilbake i en oppvarmet stekepanne i få sekunder for å oppnå riktig konsistens mens stekepannen skal være varm og skrudd av. Retten serveres umiddelbart!

Oppskriften er utelukkende basert på en saus av eggeplomme. Riktig timing på når man blander spaghettien og sausen og deretter varmer den raskt i stekepannen er essensiell for et vellykket resultat.

Buon Appetito!