Den italienske versjonen av fransk Cassoulet


0D8A6019 (1).jpg

Tittelen på retten betyr rett og slett pølser og bønner. For det er akkurat disse to råvarene som skal bli en deilig og rustikk italiensk utgave av den kjente franske retten cassoulet. En god gammeldags rett fra Italia med enkle kombinasjoner av smaker, som er helt fantastiske. Retten er kraftig og full av energi, her får du et måltid du kan holde deg på resten av kvelden. For denne retten skal vi bruke Felloni Spekehus gourmet pølse Cacciatora. Denne ferske pølsen er laget med rødvin og er godt krydret med laurbær, eienebær og pepper.

En lun og fyldig aroma oppstår når pølsene blir tilberedt i en kraftig saus av rødvin og tomat. Bønner og pølser lager en rik og fyldig smak, som er perfekt til en kveld man skal kose seg litt ekstra. Og husk, at dette er enkelt å lage. Ingen kompliserte prosesser. Sammen med godt brød blir dette en lun og smakfull middag. Kall det gjerne western-mat, med italiensk aksent selvfølgelig!

INGREDIENSER 4 personer - 739 kcal per porsjon

  • Cacciatora Gourmet ferske pølser 500 g

  • Tørkede borlottibønner 400 g

  •  1 gul løk 70 g

  •  Rødvin 100 ml

  •  Tomatsaus 450 g

  •  Rosmarin

  • Fersk salvie

  • Salt og pepper etter smak

FORBEREDELSER

Finhakk løken til det er små og smale biter Fig.1 e Fig.2, Stek løken i oljen på lav varme i 6-7 minutter Fig.3.

Fig.1

Fig.1

Fig.2

Fig.2

Fig.3

Fig.3

Tilsett pølsene i pannen Fig.4. La pølsene steke på lav varme i 4-5 minutter Fig.5, Pass på at pølsene får fin og brun farge men ikke svidde. Tilsett vinen Fig.6.

Fig.4

Fig.4

Fig.5

Fig.5

Fig.6

Fig.6

Når alkoholen har fordampet Fig.7 tilsett salvie og rosmarin Fig.8 og tomatsausen Fig.9 . La det hele koke på lav varme i 35-40 minutter.

Fig.7

Fig.7

Fig.8

Fig.8

Fig.9

Fig.9

Tilsett bønnene i sausen Fig.10. La dette koke videre i 10-15 minutter Fig.11. Smakene har blandet seg sammen på nydelig vis! Nå er det hele klart og det er bare å servere Fig.12.

Fig.10

Fig.10

Fig.11

Fig.11

Fig.12

Fig.12

Tips: Hvis du vil bruke tørkede bønner er det best å vanne dem ut 24 timer før du skal tilberede maten, gjerne med en teskje av natron som vil hjelpe både bønnene til å bli mykere og kokes jevnlig. Bønnene må kokes forsiktig så de ikke sprekker eller flaker seg. Dersom du vil bruke ferdige bønner på boks kan du ha dobbelt så mye bønner i sausen.