Vil du virkelig imponere gjestene bør du prøve italienernes versjon av ribbe, nemlig porchettina. Det er en av rettene som er mest populære i Italia, særlig de fra området rundt Roma og Toscana. Vi deler tipsene som garanterer et vellykket resultat. En porchettina er laget av tynnribbe på 1 kg og holder til ca. 4-5 personer. Husk at den senere også kan spises kald som pålegg, gjerne skåret i tynne skiver .

Et klassisk og enkelt tilbehør til porchettinaen er uten tvil poteter. Jeg liker å skrelle og skjære dem i båter og koke dem i fosskokokende vann med salt i 2-3 før jeg setter dem i ovnen når det er ca 25 minutter igjen av steketiden til porchettinaen. Bland dem først med salt, pepper, hvitløk og litt rosamarin og en god ekstra jomfruolivenolje.

  • Begynn med å varm opp ovnen til 160 grader.

  • Dekk porchettinaen godt med alluminsfolje og legg porchettinaen i en ildfast form. Sett den på midterste rille i ovnen og stek porchettina i en times tid.

  • Etter en time ca. ta av alluminsfoljen og skru opp varmen i ovnen til 220 grader. Bruk gjenre grillfunksjonen i ovnen hvis du har den muligheten.

  • Avhengig av ovnen kan det ta 10-15 minutter eller litt mer. Etter den har fått en fin gylden farge og svoren ser sprø ut så er porchettinaen klar til å spises.

Buon Appetito.

Mer om porchetta: 10 ENKLE PRINSIPPER FOR Å NYTE PORCHETTA SOM EN ITALIENER