Nordmenn har alltid vært glad i fløtegratinerte retter, tør jeg påstå. Her kommer en helt norsk potegrateng med fløte. Men vi i Felloni Spekehus har laget en egen vri på den.

Salsiccia Calabrese er krydret med paprika og chili, noe som gir sødme og en liten spiss på toppen av en rik og fyldig kjøttsmak. Det som karakteriserer pølsen er chili fra Calabria kalt peperoncini, en tradisjonelt tørket chilipepper. Kombinasjonen av kjøtt, fløte og poteter er den perfekte middag som man blir god og mett av og som har rene smaker. Dette er forøvrig veldig enkelt å lage på kort tid. Med andre ord, dette kan være et lite festmåltid i hverdagen.

Pølsene er helt klart rettens helt, med sin fyldige smak som sammen med fløten blir polert til det perfekte. Potetene føles lette og forfriskende sammen med sødmen som løken bringer. Den litt salte og fete osten rammer det hele inn til et vakkert og fargerikt smaksbilde.

Fellonis salsiccia calabrese er en rimelig pølse som kan anvendes i mange retter. Et norsk rett med italiensk aksent så vi er inne på det prinsippet som vi tidligere hat suksess med der italiensk og norsk matkultur samles på en tallerken.

Ingredienser til to personer:

  • 350 g poteter
  • En halv løk
  • 50 g smør
  • 1/3 l matfløte
  • 100 g gulost
  • 150 g salsiccia calabrese

 

Slik gjør du:

Dette går såpass fort at du kan like godt starte med å skru på ovnen med en gang du begynner å hakke løk og poteter.

1. Sett ovnen på 225 grader.

2. Skrell og skjær potetene i skiver.

3. Rens løken og kutt den i strimler.

4. Ta ut pølsekjøttet fra skinnet. Pølsefyllet stekes med den løken og smøret.

5. Ha potetskiver i en annen kjele med tykk bunn.

6. Hell over matfløte, la det koke i ca. 15 minutter eller til potetene kjennes myke. Smak til med salt og pepper.

7. Ha potetblandingen og pølsefyllet lagvis i en ildfast from, topp til slutt med pølsefyll og ost.

8. Gratiner i ovn på 225 °C i ca. 10 minutter til osten er gyllen.

Husk at potetene inneholder naturlig stivelse, når de koker inn sammen med fløten får du en fin sauseaktig konsistens. Buon appetito - velbekomme!

Fløtegratinerte_potater_med_salsiccia.jpg