Calabrese - gourmet pølse

Calabrese - gourmet pølse

Salsiccia Calabrese er en tradisjonell pølse med paprika og tørket chilipepper. Dette er en litt pikant pølse som har røtter i Syd-Italia, nærmere bestemt Calabria. Denne regionen ligger på selve "tåen" av den italienske halvøya. Pølsene herfra finnes både i speket og fersk variant. Denne salsicciaen er fersk og kan spises som en rett i seg selv, eller den kan brukes som ingrediens i sauser, gratenger og lignende.

Tenk deg den gode fete kjøttsmaken toppet med litt sting fra chilien og litt sødme fra paprikaen rett fra grillen nå når høsten har kommet. Dette er et grillprodukt som krever lite ferdigheter, og til tross for det smaker det helt nydelig. Jobben med å foredle råvarene har Felloni spekehus gjort for deg, alt du trenger er å legge den på grillen.

Et anbefalt tilbehør kan være noe frikst og lett, for eksempel en potetsalat, eller en egen vri som vi i spekehuset liker godt: Radicchio eller Endivia skåret i to som har ligget litt på grillen med litt olivenolje til. Radicchioen er en rødfarget og litt bitter salat. Endivie har gule eller lys grønne topper og smaken er krydret og bitter. De passer perfekt til disse kraftige pølsene.

Kjenner du at det rykker i foten når vi forteller deg dette? Bestill Salsiccia Calabrese fra Felloni Spekehus til grillingen i høst. Det kommer til å bli en smakfull suksess.

Hvordan tilberede salsiccia

Hvordan tilberede salsiccia

Salsiccia er en allsidig råvare som kan tilberedes på mange forskjellige måter og er en viktig ingrediens i en rekke italienske oppskrifter.

10 enkle prinsipper for å nyte porchetta som en italiener

10 enkle prinsipper for å nyte porchetta som en italiener

  1. Porchetta skal nytes varm, umiddelbart etter steking

  2. Den sprøe skorpen er en uunnværlig del av porchettaen

  3. Porchetta er ikke en mager rett, hvis fettet fjernes så kan man like gjerne spise noe annet

  4. Porchetta skal skjæres for hånd og i tykke skiver

  5. Grisen som brukes må ikke være for stor

  6. Som Gadda (italiensk forfatter) også sa, så kan ikke rosmarin mangle i porchettaen fra Castelli Romani.

  7. Brødet som tilbehør må ikke være uten en viss karakter

  8. Den storslåtte kombinasjonen av porchetta og Krug champagne hjelper å komme over det meste

  9. Sammen med en kald øl, blir det en mer rustikk opplevelse

  10. Som et mellommåltid kombinert med Chinotto (italiensk brus) vil det minne deg om din ungdom

 

Et tilbakeblikk på 2017

Et tilbakeblikk på 2017

I forbindelse med årsavslutningen og de gode resultatene, synes jeg det er verdt å si noen ord om Felloni Spekehus.

Sesongprodukt: Salsiccia med grønnkål

Sesongprodukt: Salsiccia med grønnkål

Vi  utvider familien av våre ferske pølser av rent svinekjøtt med en lett kryddret salsiccia laget av svart pepper Sarawak og grønnkål.

Vi søker hentepunkter på Vestkanten i Oslo

Vi søker hentepunkter på Vestkanten i Oslo

Vi ønsker å gjøre produktene våre tilgjengelige for flere kunder på grunn av økt etterspørsel. Vi søker derfor etter butikker eller restauranter som kan være interesserte i å samarbeide.

Kurs om matlaging med Guanciale på Nes Kulturhus

Kurs om matlaging med Guanciale på Nes Kulturhus

I forbindelse med 5. utgave av Matfestivalen Brød & Cirkus skal Felloni Spekehus holde et lite intimt kurs om Guanciale og hvordan den kan tilbredes i noen tradisjonelle retter.

Nytt hentepunkt hos Siste Sang Bryggeri

Nytt hentepunkt hos Siste Sang Bryggeri

Det blir nå mulig å hente varene som er bestilte gjennom nettbutikken på Siste Sang Bryggeri på Grønland. Vi utvider våre hentepunkter for å gjøre våre spekeprodukter tilgjengelig for flere kunder.

Høstsesongen byr på Porchetta

Høstsesongen byr på Porchetta

Høsten er rett rundt hjørnet og vi kan nesten ikke vente med å lage Porchetta. Vi som kommer fra Roma vet at det ikke finnes noe bedre festmat enn Porchetta, og nå lager vi den klar til å bestilles.

Smakfulle nyttårshilsener fra Felloni Spekehus!

Smakfulle nyttårshilsener fra Felloni Spekehus!

Et nytt år står for døren og for oss betyr det to ting: nye og spennende muligheter, og samtidig fortsette å dyrke vår lidenskap for mat slik vi alltid har gjort. Her er noe av det som skjer som vi syns er ekstra spennende...

Leo Ragno - Carcasse

Comment

Leo Ragno - Carcasse

Vi har vært heldige og fått tillatelse til å bruke et verk av en veldig talentfull italiensk kunstner Leo Ragno. Bildet heter Carcasse fra 2013 og det er brukt på våre hjemmesider i seksjonen Historie.

Comment