Ravioli med nduja og poteter

Ravioli med nduja og poteter

IMG_20191101_220113_655.jpg

Skrevet av Publio Carboni:
Når du tar den første biten med 'Nduja vil den elektriske ladningen på tungen utvide smaksløkene dine. Nå er døren åpen for en invasjon av fett og sødme fra svinekjøttet, noe som vil fylle hjernen din med endorfiner. Mat kan være så mye mer enn mat.

En god 'Nduja kan gi deg alt dette. Det er et tradisjonelt produkt fra Calabria, den utstrakte enden på den italienske halvøyen, hvor innbyggerne er kjent for sitt lidenskapelige forhold til chilli. Vi har nylig fått en smaksprøve på en versjon av denne pølsen i vår restaurant, ikke fra Sør-Italia men fra et sted mye lenger nord (Norge), hvor en gammel venn fra Roma lager den på tradisjonelt vis: denne 'Ndujan har ingen ting å misunne de som produseres i hjemmelandet, tvert imot, sammenlignet med masseproduserte produkter fra Italia finner man en gammeldags smak som er vanskelig å gjenskape i dagens globale marked.

Siden vi tilbereder denne oppskriften i nord Italia, hvor mange ikke er vant til sterk mat, har vi valgt å gjøre chilli-smaken mildere ved å bruke potetenes alt-absorberende sødme. Så la oss komme igang med denne nydelige raviolien.

INGREDIENSER FOR FERSK PASTA

  • 500 gr Hvetemel

  • 3 egg

  • 6 eggeplommer

  • Salt

TILBEREDENING

Legg melet på bordet (formet som en liten vulkan med et krater i midten) og dryss på litt salt. Hell egg og eggeplommer i midten og pisk rolig med en gaffel mens du henter inn mel fra sidene. Bland alt godt sammen. 

Hvis deigen ser ut til å bli tørr kan en fint bruke mer egg, men ikke tilsett vann! Når blandingen har blitt jevn og fin skal den pakkes inn i plastfolie og legges i kjøleskapet (minst 30 minutter).


INGREDIENSER TIL FYLLET

  • 2 store poteter

  • 100/200 gr 'Nduja (litt avhengig av hvor sterk retten skal være)

  • 50 gr revet parmesan ost

  • Muskatnøtt

  • Salt

TILBEREDNING

Kok de uskrelte potetene i vann. Når du kan stikke en kniv lettvint gjennom potetene så er de klare. Ta potetene ut av vannet, tørk dem og ta av skallet. Mens de fortsatt er varme blender du potetene med 'Nduja, osten og litt muskatnøtt (I tillegg til salt etter ønske). Dette er fyllet vårt.

TIPS: hvis blandingen blir for tynn kan du tilsette mer ost.

Nå kan du ta deigen ut av kjøleskapet får å lage ravioli. Med denne type pasta foreslår jeg at du bruker milde sauser som en kremet tomatsaus aller parmesan fondue.

VEL BEKOMME, BUON APPETITOPasta alla Boscaiola

Pasta alla Boscaiola

Pappardelle alla Boscaiola er en matrett fra Appeninene, fjellkjeden som ligger sentralt i Italia.

Cavatelli pasta med nduja salami

Cavatelli pasta med nduja salami

N'duja (nduja), uttales "ndoia" er laget av svinefett, urter og chili fra Calabria, som gir den distinkte røde fargen.

Pasta all'amatriciana

Pasta all'amatriciana

Laziodistriktet er midten av Italia, selve kneskålen på støvelbenet. Et frodig område rikt på kultur og tradisjoner. Dette er en av paraderettene fra dette området, og er sammen med  alla Carbonara kjent som de to baconbaserte sausene i pastaverdenen men…

Fløtegratinerte poteter med salsiccia Calabrese.

Fløtegratinerte poteter med salsiccia Calabrese.

Nordmenn har alltid vært glad i fløtegratinerte retter, tør jeg påstå. Her kommer en helt norsk potegrateng med fløte. Men vi i Felloni Spekehus har laget en egen vri på den.

Penne med salsiccia og fløte

Penne med salsiccia og fløte

Nordmenn spiser sikkert kilometervis med pølser i året. Og det heller oftest mot wiener eller grill. Men nå har pølsearenaen blitt utvidet til nytte for alle.

Salsiccia- og brokkoligrateng

Salsiccia- og brokkoligrateng

Her er nok en måte å anvende Felloni Spekehus sine salsicciaer på. Gratengen er en enkel og hverdagsslig rett i Norge, men opphavet, eller i hvert fall ordet «gratin» er fransk.